Haber

KAGİDER’den Kordsa’ya Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası

KAGİDER’den Kordsa’ya Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası

Lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarında yarım asırlık deneyime sahip küresel bir oyuncu olan Kordsa, KAGİDER’in iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kurulduğu günden bu yana kadınların iş hayatındaki tüm fırsat ve kaynaklardan eşit şekilde faydalanması için çalışıyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen uygulamalara imza atıyor. Bu kapsamda bağımsız değerlendirme sürecini başarıyla geçen Kordsa, KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı. FEM sertifikası, Dünya Bankası’nın teknik desteğiyle, PricewaterhouseCoopers ve Ernst&Young işbirliğiyle iş hayatında cinsiyet ayrımcılığına son vermek amacıyla geliştirilmekte ve uygulanmaktadır.

KAGİDER İstanbul ofisinde sertifika teslim töreni düzenlendi Kordsa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Bağlantılardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, Kordsa İnsan Kaynakları ve Kültür Müdürü Elif Gül, KAGİDER Lideri Esra Bezircioğlu, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri Neşecan Cazibeli, Hasret Demirici Duyarlar, Genel Sekreter Yeşim Seviğkatıldı.  

“Hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyoruz”

Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya’da 13 üretim tesisiyle faaliyet gösteren ve 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan Kordsa, kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik özel çalışmalar yürütüyor. Kordsa İnsan Kaynakları ve Kurumsal İrtibattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, “ Birleşmiş Milletler’in Kadının Güçlenmesi İlkeleri’nin ve iş dünyasında açıklanan İş’te Eşitlik Bildirgesi’nin imzacısı olarak, iş hayatında çeşitliliğe değer veriyor ve yaşamın her alanında toplumsal eşitliği destekliyoruz. Üretimden teknolojiye kadar karar alma mekanizmalarının her aşamasında kadınların daha aktif olması için çalışıyoruz” dedi.

Amacımız kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak” dedi.

Karaduman, açıklamalarına şöyle devam etti: “Kordsa’da yönetimden üretim sürecine kadar hem beyaz yakalı hem de mavi yakalı kadın çalışan sayımızı artırmak için çalışıyoruz. Yönetim ve icra kurullarımız olan üst yönetim kadememizde kadın yöneticilerin varlığını artırıyoruz. Ayrıca kadın gurbetçilerimiz de Kordsa’nın global birçok merkezinde önemli pozisyonlarda görev yapıyor. Kordsa, kadın başkanlarını kendi bünyesinde yetiştiren bir şirket. “Liderlik gelişim programlarımıza katılım süreçlerini planlarken kadın ve erkek yöneticilerin eşit dağılımını sağlıyoruz.”

Kordsa’nın cinsiyet eşitliğini teşvik eden ve kadın çalışanlarına eşit fırsatlar sunan bir şirket olduğunu belirten Karaduman, şöyle konuştu: “Erkek ve kadın çalışanların istikrarının tesis edildiği bir yapıda başarının sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Kadın çalışanlarımıza liderlik becerilerini geliştirme fırsatları sunuyoruz. Bu doğrultuda 2022 yılından bu yana faaliyet gösteren ‘Kordsa Kadınları Güçlendiren Etki Komitesi’ ile cinsiyet eşitliğini sağlıyoruz. Çalışan refahını önemsiyor ve kadınları iş hayatlarında destekleyecek izin programları uyguluyoruz. ‘Kadını Güçlendiren Mühendislik Mentorluk Programımız’ ile üniversitelerin mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin iş hayatına adım attıklarında veya iş hayatına adım atmaya hazırlandıkları eğitim sürecinde mesleki gelişimlerini teşvik etmeyi, desteklemeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyoruz. onları birebir seanslarda Kordsa’nın kadın çalışanları ile buluşturuyor. 6 ay sürecek bu programda farklı eğitim modülleri ve mentorluk seanslarından oluşan bir gelişim yolculuğu tasarlıyoruz. Amacımız kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve karar alma sisteminde daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu nedenle iş dünyasında fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen öncü uygulamalardan biri olan KAGİDER’in FEM belgesine sahip olmak bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Bağımsız kontrol şirketlerinin değerlendirmeleriyle kayıt altına alınan bu belgenin tüm sürecini titizlikle takip eden gruba, KAGİDER Lideri Esra Bezircioğlu’nun huzurunda tüm KAGİDER yönetimine ve Kordsa çalışanlarına teşekkür ediyorum. 50 yıldır olduğu gibi geleceğin Kordsa’sında iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için faaliyet gösterdiğimiz branşlara öncülük etmeye devam edeceğiz.

Esra Bezircioğlu: “Kordsa’nın FEM ailemize katılmasıyla daha eşit bir Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştık.”

KAGİDER Lideri Esra BezircioğluKordsa’nın FEM belgesini almasından duydukları memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kordsa, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmalarla birçok kuruma örnek olması gereken bir kuruluş. Öncelikle duyarlılıklarından ve yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün tüm çalışmalarını FEM sertifikasıyla taçlandırdılar. KAGİDER olarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kadınlar ve erkekler hayatın her alanında eşit temsil ediliyor, eşit fırsatlara sahip oluyor, kadınlar parlamentoda, yönetim kurullarında, yerel yönetimlerde, iş hayatındaki yönetici pozisyonlarında ve girişimcilikte eşit yer alıyor. ekosistem ve kadınların yaşam hakkı güvence altına alınmıştır. Türkiye hayalimiz var. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ederken, Kordsa gibi kurumların varlığı bize güç ve umut veriyor. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde daha fazla firma bu sürece dahil olacak ve FEM sertifikası almaya hak kazanacak.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-bagcilar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu